Koscso Ferenc
3 min readSep 26, 2023

A My Reel Club® létrejötte 2018-ban annak a felismerésnek volt köszönhető, hogy az audiofilek többsége nem járt még stúdióban és általában sincs tisztában azzal, hogyan készülnek kedvenc felvételei, milyen eszközöket használnak az albumok felvétele, utómunkája és maszteringje során. Jól látható a fejlődés és egyre többen érdeklődnek a profi technológiák iránt igényes zenehallgatóként is.

A világ pro audio eszközgyártói között egyre nagyobb ismertségre tett szert a hazai Gainlab Audio.

Sokszoros díjnyertes eszközei a legnagyobb stúdiókban is megtalálhatóak. Október 15-én kora délután a Gold teremben előadásukban elmondják majd miért szükségesek, illetve miért teljesítenek kiválóan eszközeik a felvételi és produkciós láncokban vagy akár az élő hangosításban is. Miért választottak csöves technológiákat és persze bemutatják cégüket is.

A Gainlab Audio budapesti székhelyű stúdiótechnikai berendezés gyártó, amely a Gainlab Stúdióból nőtte ki magát önálló vállalkozássá és felső kategóriás hangfeldolgozó berendezések gyártását tűzte ki célul. A kezdeteknél jelen lévő két alapító hangmérnök a stúdióban végzett munkái során széleskörű tapasztalatra tett szert a legkülönfélébb berendezések felhasználása kapcsán. Később ezeket a berendezéseket időről-időre átépítették, részben karbantartási célzattal, majd később funkcióbővítési és hangzás javítási célzattal. Mindez odáig eszkalálódott, hogy teljesen saját építésű eszközöket kezdtek használni a stúdióban. Ezek a berendezések kis példányszámban készültek, egyedi műszaki tartalommal és kivétel nélkül pozitív fogadtatásra találtak a stúdió munkatársa és ügyfelei között. Már ekkor megfogalmazódott a széria gyártmányok gondolata, ám ehhez szükség volt még pár év termékfejlesztésre és az ezek után csatlakozott harmadik alapítóra, aki magával hozott egy nagyon mély értékesítés alapú tapasztalatot és a gyártás elindításához szükséges tőkét. Folyamatosan bővülő operatív csapat mellett 2020 végén bemutatkozott a nagyközönségnek a Gainlab Audio. A befektetett munka nyomán a Dictator Dual Pentode Var-u kompresszor “Gear of the Year 2021” díjban részesült. Az Empress 2×3 Band Tube EQ elnyerte a “Gear of the Year 2022” díjat, valamint SOS Awards 2023 jelölést kapott a rangos Sound On Sound magazintól.

A Gainlab Audio berendezésekről azóta számos pozitív kritika született, illetve szakmai celebritások használják őket a mindennapi munkájuk során. A cég munkatársai igyekeznek rászolgálni a bizalomra és további elképzeléseiket megvalósítani, a saját és főként a nagyközönség örömére.”

GAINLAB AUDIO — Professional Audio Equipment and Audio Gear

Koscso Ferenc

Solutions for Broadcast and Streaming System Integration, VR/AR/AI, Pro AV, High-End Audio, Inventor of My Reel Club Project